1- در یک ظرف که بهتر است درب دار باشد مقدار کمی آب مقطر می ریزیم و روی صفحه ترازو قرار می دهیم. ترازو را صفر می کنیم.

2- یک نوک سمپلر نو و مناسب را به سمپلر وصل می کنیم. اگر سمپلر متغیر است آن را روی حجم نامی تنظیم می کنیم، به همان اندازه آب مقطر می کشیم و در ظرفی که روی ترازو قرار داده ایم خالی می کنیم.

3- جرمی که خواندیم را یادداشت می کنیم.

4- ترازو را صفر می کنیم.

5- مراحل 2 تا 4 را 9 بار دیگر تکرار می کنیم.

6- دمای آب مقطر را با دماسنج 0/1 می خوانیم و یادداشت می کنیم.

7- میانگین این 10 تا جرمی که خواندیم را به دست می آوریم.

8-  فاکتور تبدیل جرم به حجم (z) را از جدول استخراج می کنیم.

9- مقدار z را در جرم ها ضرب می کنیم تا v مربوط به هر جرم به دست آید. 10تا v به دست می آید یعنی به تعداد جرم ها. میانگین v را هم با ضرب میانگین جرم ها در z به دست می آوریم.

10- مقدار bias و مقدار CV را برای ارزیابی صحت و دقت سمپلر با استفاده از فرمول به دست می آوریم. v در فرمول حجم مورد انتظار سمپلر است.

11- مقدار Bias و  CV را که در بالا به دست آوردیم، با مقدارهای ماکزیمم مجاز مقایسه می کنیم. برای مشاهده جدول مقادیر مجاز کلیک کنید.

اگر این مقادیر کوچک تر یا مساوی مقادیر مجاز باشند، به ترتیب صحت و دقت سمپلر قابل قبول است.

12- همین آزمون را بر روی نصف حجم نامی و 10 درصد حجم نامی انجام می دهیم.

13- اگر دقت یا صحت سمپلر غیر قابل قبول باشد، سمپلر نیاز به تنظیم دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست